Bytt til automatsikringer – det er mye tryggere.

Automatsikringer, nytt sikringsskap med overspenningsvern og jordfeilbryter

AutomatsikringerElektrotema har lang erfaring med montering av sikringsskap. Vi både setter inn nye sikringsskap og bytter ut innholdet med nye komponenter i sikringsskap i både næringsbygg og private boliger. Det finnes krav til å vedlikeholde sikringsskapet slik at det ikke fare for mennesker, dyr og bygninger.

Å ha et oppdatert sikringsskap er viktig for å sikre huset ditt mot brann. Gamle sikringsskap er ikke bygget for dagens behov av elektrisk bruk og du bør vurdere å øke kapasiteten på hovedsikringen og kapasiteten på anlegget.

Om du har et gammelt hus der det er skrusikringer i sikringsskapet er det på høy tid å bytte om til automatsikringer. Automatsikringene er mye mindre brannfarlige. Da setter vi samtidig inn jordfeilbrytere som skrur av strømmen automatisk dersom det skulle oppstå en jordfeil. Vi anbefaler også å få satt inn et forankoblet overspenningsvern som grovsikrer huset for lynnedslag. Dette er et krav i nye hus, men det anbefales å få i eldre hus om du ikke har det.

Når du endrer på noe i el-anlegget i huset ditt, så krever det også en oppdatering av sikringsskapet

I både gamle og nye sikringsskap finner man hovedsikringer og sikringer for de ulike kursene i boligen. Sikringene skal forhindre overbelastning i det elektriske el-anlegget. Det er derfor ingen krav til utbytting av det gamle sikringsskapet dersom det ikke har blitt gjort noen endringer i det elektriske anlegget siden det gamle sikringsskapet ble installert. Men, når du bestemmer deg for å en oppussing av badet eller kjøkkenet, trår det i kraft en rekke nye krav til sikringsskapet. Endringer i det elektriske anlegget tilsvarer alt fra installering av utvendig stikkontakt til montering av varmekabler på badet.

Siden 1991 har det vært krav om jordfeilbryter for kurser på bad, kjøkken og ute. I 2002 kom kravet om jordfeilbryter på samtlige kurser i alle nye hjem i Norge, og i 2010 fulgte kravet om overspenningsvern. Gamle sikringsskap har veldig ofte ingen av delene. Dersom det skulle vise seg å være en jordfeilbryter i det gamle sikringsskapet, vil det være en veldig enkel og utgått modell som ikke er god nok til dagens krav og utstyr.. Moderne elektriske apparater har et høyere nivå av elektronikk i seg enn eldre modeller. Denne elektronikken sender derfor forstyrrelser og støy inn på nettet som de gamle jordfeilbryterne ikke skjønner eller blir rett og slett ødelagte. Derfor vil en oppdatering av sikringsskapet fjerne den faren.

Alle nye sikringsskap har jordfeilautomater som beskytter mot både jordfeil, kortslutning og overbelastning. Det trygger el-sikkerheten betraktelig for alle boligeiere, og vil derfor være en nødvendig investering i det lange løp.

Gratis befaring og gode faglige råd

Hos Elektrotema Kristiansand setter vi service og kvalitet først og vi ønsker å gi det til gode priser. Vi tar både små og store oppdrag innenfor elektroinstallasjon for private, bedrifter og det offentlige.
Vi blir også gjerne med på ditt oppussings prosjekt, les mer om oppussing av bad og kjøkken her.

Kontakt oss om du skulle lure på noe. Vi gir deg en gratis vurdering av jobben og et uforpliktende tilbud. I vår butikk i Barstølveien 36 i Sørlandsparken kan du treffe oss og komme med spørsmål om du skulle ha det. Velkommen!