Til hovedinnhold

Varmematter utendørs

Det finnes varmematter du kan ha utendørs. Disse er brukt i forbindelse med is- og snøsmelting. Våre elektrikere hjelper deg med råd og montering.

Varmematter fra IsFritt opp trappetrinn til en privat bolig
Foto: IsFritt
  • Sklisikkert underlag
  • En rimelig investering
  • Unngå fallskader

Derfor bør du ha utendørs varmematter

Varmematter er et sklisikkert underlag som gir deg en ekstra trygghet mot fallskader. I tillegg gir det god komfort da du slipper å bruke tid og krefter på å skuffe snø og hakke is.

Det finnes ulike størrelser varmematter. Et par varianter er tilpasset trappetrinn, mens andre er tilpasset plattingen, for eksempel før og etter trappen, gangstier eller andre større areal.

I tillegg er enkelt å legge og et smart alternativ til is- og snøsmelting.

Viktig å tenke på med varmematter utendørs

Krav og regler

Du må ha en stikkontakt utendørs som er sikret med jordfeilbryter. Noen leverandører har også et alternativ med strømkabler som inkluderer jordfeilbryter. Kontakt våre elektrikere dersom noe er usikkert.

Det er også et krav på maks antall matter som kan kobles sammen per stikkontakt. Antallet styres av mengde watt som seriekobles. Det vil si at du kan ha flere små varmematter og færre store varmematter på samme stikkontakt. Du kan også kombinere størrelsene som vil gi et annet maks antall.

Det finnes en enkel strømkalkulator på produsentens hjemmeside som regner ut dette eller du kan spør våre elektrikere.

Plassering og antall

Plassering og sammenkobling av de forskjellige mattene er opp til hvert enkelt behov. Det er kun kreativiteten som styrer hvordan man ønsker en sklisikker passasje.

Hvordan ivareta varmemattene

Ikke legg gjenstander over varmemattene, som for eksempel dørmatten.

For å best ivareta varmemattene skal mattene ryddes inn om sommeren for å bli beskyttet mot UV stråler.

Det er også viktig at du løfter i selve gummimattene og ikke i strømkabelen.

Kan du legge varmematter selv

Dette kan du gjøre

Noen leverandører har modulbaserte varmematter som du enkelt kan koble sammen selv. Vi anbefaler derimot alltid at du kontakter elektriker når du skal til med det elektriske. Elektrikeren vil kunne sjekke at stikkontakten er godkjent og at maks antall ikke overstiges.

Fordelen med å kjøpe varmematter via oss er at du samtidig får utført eventuelt installasjonsarbeid. I tillegg blir det levert av installatør direkte og du slipper å betale ekstra for frakt og eventuelt egen henting.

Dette må elektriker gjøre

Installere utendørs stikkontakt. Eventuelt legge opp ny kurs dersom det er nødvendig.

Pris for varmematter utendørs

Prisen for varmematter vil variere med størrelse og antall matter. Det vil si fra et par tusen til flere tusen som avhenger av hvor stort område du skal dekke. Dette kan du spør våre elektrikere om.

Varmematter til basseng eller andre badeplasser

Dersom du er så heldig at du har utendørs basseng eller boblebad, eller du bor ved sjøen, er det en trygghet å ha et garantert sklisikkert underlag.

Flytende badstuer er også blitt mer populært. Vann som fryser til is på brygga kan være farlig og varmematter kan derfor være et godt alternativ for å skape tryggere omgivelser.

Varmematter fra IsFritt ligger på hvert trappetrinn opp til et basseng. Foto
Varmematter fra IsFritt gir deg en trygg passasje til badeplassen din. (Foto: IsFritt)

Bestill installasjon eller befaring

Er du klar til å bestille installasjon av varmematter eller ønsker du befaring først? Våre elektrikere hjelper med råd og montering.

Finn elektriker